Všechny kavárny by neměly pracovat s výběrovou kávou

Je tu další podcast a opět spoustu lidí zvedneme ze židle. Jak to jako myslíme? Copak nejde o to všude zlepšovat kvalitu kávy? A podmínky na farmách? Jestli už zasedáte za psací stroj a měníte pásku za rudý inkoust abyste nám to spočítali tak děláte jenom dobře:) Opět se vypravujeme tímto “clickbaitovým” tématem do končin, které zavání tenkým ledem. Proč by všude neměl být dobrý produkt? A jak se dobrý produkt pozná? A je výběrová káva pořád výběrová? A kdo má rozhodnout že nějaká pražírna nebo kavárna může nebo nemůže výběrovou kávu používat? A co na to Jan Tleskač?  

Jarda a Ondřej Vás zvou na další “pokec baristů” ať už si k tomu otevřete caprisone a nebo něco tvrdšího. Podcast má zábavní charakter, pokud hledáte kávovou bibly, doporučujeme naše kamarády z Doubleshot, nebo podcasty Tima Wendelboe, případně Keys to the shop a Cat & Cloud. Na vaše názory a feedback se ale rozhodně moc těšíme. Napište co si o tématu myslíte Vy.

V podcastu se dotýkáme tématu zhoršující se kvality kávy vinou tříštícího se trhu, který skupuje super chuť – tedy super drahé kávy a zároveň tlačí cenu za kávu z pozice odběratele i pražírny. Dalším pilířem je neochota zákazníků s produktem vyžadujícím péči učit se pracovat. Trh si žere ocas a na konci zase bude bit hlavně milovník dobré kávy a farmář jehož káva není vykoupena včas a za slušných podmínek. Long story short, pokud chcete přeskočit 40minut otvíračky tématu a jste s problematikou seznámeni, skvěle látku rozšiřuje Gwilym Davies v komentáři jedné z citací podcastu na instagramu a dodává zdroje na další podcasty: proč na sebe pražírny tlačí a kdo se nakonec bude smát nejvíce vysvětluje ve svém posledním videu Maxwell Colonna- Dashwood na youtube hledejte: Is There A Race To The Bottom Happening In Speciality Coffee? O situacích na farmách co nepřipomínají stav o kterém nám vypráví baristé při malování labutí do cappuccina vydává celé serie podcast Filter stories předně doporučuji díl: ”A girl on a Coffee farm” a všechny další.

Odkazy: 
https://scanews.coffee/podcast/75/consumer-desire-along-roast-degree-what-do-specialty-coffee-drinkers-actually-want-from-us-erika-vonie-expo-lectures-2019/  

https://www.linkedin.com/pulse/death-specialty-coffee-mark-dundon/

https://www.broadsheet.com.au/national/food-and-drink/why-we-need-stop-talking-about-specialty-coffee

— odebírejte prosím:
https://www.instagram.com/candycanecoffee
https://www.candycane.coffee/
https://twitter.com/candycanecz
https://www.facebook.com/candycanecofee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s