Asi do smrti nepochopím předpojatost Čechů vůči filtrované kávě. Vždy když jí zmíním jako alternativu k turkovi, který prostě nenabízíme, odpovědí je zadrhnutí, někdy ušklíbnutí. Kde se bere opovržení nad propracovaným způsobem přípravy kávy a naopak vyzdvižení k nebesům metody, která ničí chuť a probouzí bolesti žaludku?
“Překapávač do každé provozovny!” Zvolávám a hned dodávám, že to zrovna nemusí být Moccamaster i když ten mi přijde naprosto skvělý! Jakýkoliv překapávač Vám zajisté poskytne jednoduchou přípravu a následnou rychlost v servírování. Když se nad tím zamýšlím (a to hlavně pokaždé když sedím nad filtrem v Alza Café – odpusťme si to, že je tam ohromné Marco) nedokážu najít negativum. Velký objem kávy s nízkým vstupem suroviny a energie… co víc si může provozovatel přát?