Je rozdíl v chuti kávy ze šálku a z vinné sklenice? V Noma – Dánské Michelinské restauraci kvůli jejíž návštěvě si musíte vzít hypotéku takto podávají kávu slavného Tima Wendelboe.
Na to jak málo rozumím kávě ještě o miliony světelných let je mi vzdálený svět vína, ale i ke mě se již dostaly zprávy o hi-tech degustačních sklenicích pro opravdové odborníky. Tedy dokáže sklenice na víno lépe přenést chuťový zážitek? To je oč tu běží… Máte někdo odpověď?
videl som reneho rendzepiho prednasat ako ho strasne stvalo, ze si ludia davali do kavy mlieko a cukor. vysvetloval to tym, ze pri jedeni je host podriadeny a len konzumuje co mu kuchar pripravi. ale ked pride rad na kavu, ocakavania su, ze si ju host moze prisposobit – mliecko, cukor. a preto si nemyslim, ze nejaky paradny pohar zlepsi chut, skor zmeni ocakavania hosta. komu by do fancy pohara napadlo dat cukor? mne nie
http://nordicbaristacup.com/2013/09/milk-and-sugar-please-by-rene-redzepi-noma/
Dobrý den, děkuji za odpověď. Jedna stránka věci je, že do vinné sklenice nebudu chtít dávat cukr, druhá věc je, jak materiál a tvar ovlivňuje chuťové prvky nápoje? Dávno tomu jest co jsem měl v ruce sklenku, která pomáhala otevírat víno a vytahovala na povrch všechny jeho chutě i neduhy… nemohu ji teď na internetu objevit ale budu na to myslet a najdu. Zajímalo by mne tedy zda i ve světě kávy funguje takové otevírání chutí?