4.10.2013 152nd cup of question without answer

image

Je rozdíl v chuti kávy ze šálku a z vinné sklenice? V Noma – Dánské Michelinské restauraci kvůli jejíž návštěvě si musíte vzít hypotéku takto podávají kávu slavného Tima Wendelboe.

Na to jak málo rozumím kávě ještě o miliony světelných let je mi vzdálený svět vína, ale i ke mě se již dostaly zprávy o hi-tech degustačních sklenicích pro opravdové odborníky. Tedy dokáže sklenice na víno lépe přenést chuťový zážitek? To je oč tu běží… Máte někdo odpověď?

Advertisements

2 thoughts on “4.10.2013 152nd cup of question without answer

  1. videl som reneho rendzepiho prednasat ako ho strasne stvalo, ze si ludia davali do kavy mlieko a cukor. vysvetloval to tym, ze pri jedeni je host podriadeny a len konzumuje co mu kuchar pripravi. ale ked pride rad na kavu, ocakavania su, ze si ju host moze prisposobit – mliecko, cukor. a preto si nemyslim, ze nejaky paradny pohar zlepsi chut, skor zmeni ocakavania hosta. komu by do fancy pohara napadlo dat cukor? mne nie

    http://nordicbaristacup.com/2013/09/milk-and-sugar-please-by-rene-redzepi-noma/

    • Dobrý den, děkuji za odpověď. Jedna stránka věci je, že do vinné sklenice nebudu chtít dávat cukr, druhá věc je, jak materiál a tvar ovlivňuje chuťové prvky nápoje? Dávno tomu jest co jsem měl v ruce sklenku, která pomáhala otevírat víno a vytahovala na povrch všechny jeho chutě i neduhy… nemohu ji teď na internetu objevit ale budu na to myslet a najdu. Zajímalo by mne tedy zda i ve světě kávy funguje takové otevírání chutí?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s