27.6.2013 114th cup of Berlin espresso

7795eaae1ad211e3b78322000a1fac13_7

 

Další večer v ráji. Co je lepšího než Berlínský trip? Přivézt kousek Berlína zpět a užít si ho s ostatními coffee geeky. Dnes jsme se podívali na Five Elephant: Blendo espresso 75% El Salvador Las Ranas Bourbon elite pulped natural and 25% Kenya AB Gichathaini washed, SL 28, SL 34.  Následoval přesun na sever Berlína do  Bonanza coffee roasters a jejich Bonanza Naturals: 50% Brasil Lacador Pulped Natural, 25% El Salvador Honey bourbon and 25% Ethiopia Suko Quto operation Cherry red. O pár ulic vedle Röstsätte nabídl Bio blend: India Balmaadi, Ethiopia Sidamo, Yirgacheffee and Mexico. Poslední zastávkou, rozhodně však ne co se kvality zrn týče byl The Barn kde už při cuppingu v pražírně vycházela nejlépe jednodruhová Kenya Gichathaini AB.

Vítězi jsou všichni. Nejdříve mi sám od sebe napsal Marian Plajdičko z Barnu. Všiml si na co se chystám a poslal mi recept jak ji připravit nejlíp. Na podobný dotaz zareagovali pražírny a napsali mi jak nejlépe jejich shoty vyladit. Pro takový přístup kávovou komunitu prostě miluji!

Uf a opět to byl ohromně stresující zážitek. Mezi účastníky patřila spolumajitelka skvělé kavárny, vlastník za krátko otevírajícího espresso baru, coffee blogerka a jeden z důležitých lidí v Českém kávovém světě. Fuuu… ruce se chvějí, hlas se zadrhává… a pak se atmosféra změnila ve fajn rozhovor s přáteli. Jak už jsem řekl, miluji kávovou komunitu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s