Nemám rád Vietnamskou robustu. Nemám rád robustu vůbec, natož Vietnamskou. Podle mě distributoři velkých kávových koncernů v téhle zemi hrají mezi sebou nějakou zvrhlou hru v tom kdo jí dokáže do svého produktu nacpat nejvíce. Proto třeba všichni vychvalují kávu v Itálii a říkají, že tady to nikdo neumí… na vině je právě odlišná kvalita zrn, které konzumují v Itálii a které posílají do ČR. Zpět ale ke kávě. Rád ochutnávám nové druhy příprav. Zde se jedná o Vietnamský způsob překapávání, a jak to chutná? Asi tak, že už chápu proč někteří lidé nepijí kávu a vysvětlují to tím, že je po ní bolí žaludek. Nepříjemná svíravá hořkost, která se naštěstí zmírní Salkem, naproti tomu když jsem měl tuto kávu připravenou v SAPĚ jako ice coffee, bylo to příjemné, ale o vlivu teploty a přímo ledu na kávu si řekneme jindy 😉