What a twist! Takže místo abych sem při prvním postu nasdílel klidně i vymyšlený zážitek s “nejlepší kávou světa” nějakým “serious gourmet shit” přiznávám se bez mučení: dnešní mou kávou budiž čaj. Zítra mě čeká první státnice a doma nezůstalo ani zrnko. Jsem příliš zaměstnaný abych se vydal byť jen na půl hodiny pro balíček… ale ne tak zaměstnaný abych neprokrastinoval u psaní blogu:) A tak sedím se starým zašlým hrnkem a snažím se o zenovou vyrovnanost. Na druhou stranu to můžu celé shrnout do velkého poučení. Každému, kdo se věnuje tomuto nápoji dlouhodobě a zajímá se o nejlepší zrnka dojde, že lepší než se kvůli kofeinu sytit instantem nebo nějakou nízkou komoditní směsí postačí šálek zeleného nebo černého čaje… Pokud by toto viděl někdo z čajových odborníků stejně by mi vynadali za sáček a značku čaje inu… veškerá odbornost je vždy tak trochu nacistní, jakmile víte jak to má být netolerujete to jinak… ale to už jsem se opravdu moc zabředl raději zpět do skript.)
Ano a proto s oblibou říkám: “O čaji nechci nic vědět. Připravil bych se tak o možnost si na horách dát místo kávy čaj.”
Nedávno se mě kamarád ptal na pořízení zlatnické váhy. S jiskrou v oku jsem mu dával tipy a pak se ptal zda tedy též bude coffeegeekem? A právě čaj ho uchvátil a zaujal. Překvapivě jsme zjistili, že čaj v přepočtu na cenu vs. gramáž vyjde podobně v rámci pořizování kvalitní suroviny.